Nehéztárgyszállítók munkáiba kis betekintés.

teherauto

Költöztetés gyorsan és eredményesen.

Lakossági és céges költöztetések kivitelezése előtt, ami nagyon fontos tényező az a megfelelő létszám kiválasztása. Egy belvárosi 3. emeleti 3 szobás lakás költöztetésére ne induljunk el az alap felálással, ami legtöbbször minden cég esetében az 1+2 fő. Sofőr aki a teherautón helyezi el a bútorokat, és a két rakodó aki hordja őket folyamatosan. Itt figyelembe kell venni, hogy az adott helyen a lifthasználat ha van lehetséges-e? Amennyiben gyalogosan kell a bútorokat hozni, úgy minimum négy fő rakodóra szükség van. Sokan megijednek a magasabb költségtől, ha több rakodóra van szükség a költöztetés során, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a költözés végeztével az ügyfél kevesebbet fog fizetni, mint ha az 1+2 fővel rakodtak volna reggeltől estig. Itt még muszáj megemlíteni a csomagolás fontosságát is, hogy ne a költözés napján kezdjünk csomagolni, célszerűbb előző nap mindent dobozolni, felirattal ellátni, és a kollégák is könnyebben fogják az új helyükre tenni az ingóságokat.
pancelszekreny szallitas

Páncélszekrény szállítás biztonsággal.

Páncélszekrények mozgatása vagy szállítása előtt is a legfontosabb lépés az a tájékozódás. Mielőtt árajánlat formájában landolna nálunk a leveled, pár dolgot könnyítésként ossz meg velünk, hogy fel tudjunk készülni a pontos szállításra. Páncélszekrény mérete vagy súlya, ez az elsődleges szempont amit figyelembe veszünk. Keress a páncélszekrény belsejében egy adattáblát, ha nem régebbi a trezor akkor nagy valószinűséggel fogsz is benne találni. De mit tegyél ha nincs benne? Mérd le a pontos méreteit mint szélesség, magasság, mélység, és egy csatolt fényképpel küldd el nekünk, így nagy biztonsággal meg tudjuk határozni, hogy az adott páncélszekrény hány kilogram lehet.
Következő lépésként az emeletekre vagy lépcsőkre leszünk kiváncsiak, hogy milyen terepen kell mozgatni a páncélszekrényt. Itt tudjuk meghatározni, hogy hány fővel tudjuk az adott szállítást lebonyolítani. A fogadó cím sajátosságaira is kiváncsiak leszünk, ha nem túl nagy a mackó akkor a lift használatát is számításba vesszük.
CNC gép szállítás

Nehézgép szállítás kivitelezése.

Ismét csak a pontos tájékoztatást tudom kiemelni a nehézgép szállítás előtti ajánlatkéréseknél. Ebben az esetben ha van akkor gépkönyvet keresünk ott a gép súlya, és emelési pontja is rögzítve van. De mi történik ha ilyen kis könyvet nem találunk? Ismét csak mérünk, vagy adattáblát keresünk, vagy a google a barátunk címszóval a gép tipusa alapján keresünk az internet segítségével. Itt a legfontosabb a teljes terep ismeret, mivel ezek a gépek kis apró kerekeken fognak gurulni, és egy pici talaj hiba is meg akasztja a gördülékeny folyamatot. Bár ilyen esetekre mindig van nálunk kazánlemez, hogy a dilettációk ne zavarják a munkánkat. Ami nagyon fontos tényező még, hogy miként tudjuk emelni, és szállítani. Gondolok itt targoncára, vagy KCR darus autóra, de van amikor elegendő egy emelőhátfalas teherautó is. Minden esetben ha a helyszíni megtekintés nem lehetséges, úgy fényképeket fogunk kérni a gépről, és annak környezetéről is, hogy sikeresen tudjuk kivitelezni a ránk bízott feladatot. Budapest és vonzáskörzetében a legtöbbször egy ingyenes, és kötelezettségmentes helyszíni megtekintést szoktunk alkalmazni, így a megrendelővel tudunk egyeztetni a nehézgép szállítás folyamatáról.

Blog